Quins són els avantatges d'instal·lar MDM per a l'educació 3.0?

El MDM possibilita, de manera remota, la instal·lació i administració d'aplicacions, la localització i rastreig d'equips, l'ús compartit d'arxius, informes de dades i accés a tots els dispositius del centre que es desitgi.

- Què és el MDM?
- Quins beneficis aporta a l'escola?
- Utilitats per a professors i alumnes

Les TIC en l'educació: què és el MDM?

El Mobile Device Management (MDM) és un software que permet gestionar i administrar els dispositius mòbils d'un centre escolar. Serveix per monitoritzar i optimitzar la seva funcionalitat i la seva seguretat. I és igual l'operador de telefonia o proveïdor de serveis que tingui l'escola.

Quins beneficis té per a l'escola?

No fa molts anys que els alumnes es traslladaven a l'aula d'informàtica de la qual disposaven els centres escolars per poder utilitzar els ordinadors. Ara tot ha canviat. Ordinadors, Chromebooks, tablets, ... s'han traslladat a les aules i s'estan convertint en una eina essencial en l'educació 3.0

El MDM permet a l'escola escollir les aplicacions, pàgines web, paraules o frases que voleu bloquejar, per la qual cosa és una eina molt efectiva per combatre el ciber-assetjament i protegir els alumnes.

A més, aquests podrien accedir a contingut inapropiat o instal·lar jocs o aplicacions no desitjades. El MDM evita aquestes complicacions perquè l'administrador del centre o els professors poden controlar en remot què fan els alumnes, limitar els recursos als quals poden accedir, transferir arxius a qualsevol dispositiu i crear aplicacions personalitzades amb continguts propis.

En definitiva, el MDM simplifica la gestió i l'ús dels dispositius i permet supervisar i protegir l'alumnat d'una utilització inadecuada dels mateixos.

Per què és útil el MDM a l'aula?

Una de les funcions més pràctiques del MDM és la instal·lació d'aplicacions en tots, o només una part dels dispositius mòbils de l'escola, de manera remota i amb una única operació. Un estalvi notable de treball per als professors o el coordinador de les TIC del centre educatiu.

Es poden crear un o diversos tipus d'usuaris: administració, professorat, alumnat o diferenciar als alumnes per les seves necessitats educatives, per la seva edat o pels treballs específics que estiguin realitzant. I no té límit de llicències d'usuari.

El MDM és la plataforma de gestió ideal per poder realitzar totes les tasques de seguretat, gestió i monitorització de tots els dispositius d'una escola als que tinguin accés els membres de la comunitat educativa que els necessitin, incloses les famílies dels alumnes, si es dóna el cas.

Aquesta eficaç eina té una gran acceptació en el món educatiu i és important conèixer la seva correcta utilització. En ICONO oferim la instal·lació de MDM i en ICONO ACADEMY et dòna la formació necessària per treure el millor i major aprofitament de la plataforma. Ja la coneixes? Has provat les seves utilitats?

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris