3 beneficis d'utilitzar la realitat virtual a l'aula

Les eines TIC que s'han incorporat a l'aula possibiliten noves experiències educatives per a docents i alumnes: connexió a Internet, dispositius mòbils, tecnologia en el núvol, ... L'evolució realitzada ens porta a nous processos d'aprenentatge en l'educació 3.0 com la realitat virtual.

Aquesta genera una simulació de la realitat. Així que el que percebem com a real i amb el que interactuem no és més que una il·lusió. Això traslladat a l'aula obre un món de possibilitats que permet als alumnes experimentar l'aprenentatge en escenaris immersius i trencar les barreres geogràfiques i temporals.

El docent 3.0 tindrà uns alumnes més motivats perquè el seu interès creixerà quan aprendre es converteixi en una aventura que poden "viure" i no només llegir en un llibre. Són diverses els avantatges d'utilitzar la realitat virtual a l'aula però des d'ICONO volem destacar tres:

1. Millora la qualitat de l'educació i la comprensió dels conceptes, sobretot els més complexos, perquè es poden mostrar en totes les seves dimensions i els alumnes tindran més facilitat per processar els continguts. Les ulleres de realitat virtual són molt suggerents a l'aula perquè poden crear experiències inoblidables que mai es podrien viure en la vida real.

2. Genera coneixements més estables i duradors. Està demostrat que el que s'experimenta es recorda millor que el que ens expliquen perquè es converteix en una vivència personal. Els docents poden utilitzar també la gamificació per ensenyar els continguts mitjançant el joc aconseguint més coneixements que augmentaran l'interès dels alumnes.

3. Promou la curiositat en l'alumne. No hi ha res millor per aprofundir en l'aprenentatge que sentir interès per investigar sobre el que s'està tractant a l'aula. Les ulleres de realitat virtual són l'eina TIC ideal per satisfer aquesta curiositat i augmentar la voluntat d'estudiar més.

Des d'Icono sabem que aliar-se amb les noves tecnologies en el món de l'educació exigeix la formació dels docents perquè les TICs han creat nous rols per a ells i per als estudiants. En el cas de la realitat virtual, l'ús és molt fàcil. Només necessites connectar les ulleres a un smartphone i a internet i col·locar-te uns auriculars. La classe pot començar i les possibilitats són nombroses.

En Icono disposem d'un maletí explorador i oferim experiències immersivas als centres escolars que ho desitgin. El maletí compta amb 20 unitats de RV per als alumnes i una gran varietat d'escenes perquè els alumnes coneguin la realitat virtual de primera mà.

Mark Zuckerberg, creador de Facebook, ha assegurat que la realitat virtual "canviarà la forma en què les persones treballem i ens comuniquem". I els experts en neuroeducació consideren que aquesta tecnologia afavoreix l'aprenentatge per la seva capacitat per crear escenes 360º dins de l'aula que permeten generar experiències més vívides i emocionals. Has provat les ulleres de realitat virtual? Quina ha estat la reacció dels teus alumnes?

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris