10 utilitats de Chrome per a l'aula digital que no et pots perdre

El Google Chrome és el navegador més utilitzat al món. Usant només el teu compte Gmail pots accedir a totes les aplicacions. Disposa de nombroses aplicacions, extensions i complements que fan la feina escolar més segura, senzilla i ràpida. A més moltes són gratuïtes o amb opcions gratis.

Per a què serveixen les extensions de Chrome a l'aula?

Les extensions de Chrome són aplicacions o senzills programes que faciliten l'experiència de docents i alumnes quan els instal·len al seu navegador. Cada extensió afegeix noves funcions que et permeten augmentar la teva productivitat i estalviar temps en la investigació i selecció de la informació que necessites.

Des de Chrome Web Store pots accedir a l'extensió que realitza aquesta tasca específica que precises. Afegir-la és molt fàcil només has de posar el nom i donar-li al botó "afegir a Chrome". Un cop fet, el seu logo apareixerà a la dreta de la barra superior del navegador i ja està llest!.

Són molt útils a l'aula. Des d'ICONO us presentem algunes de les aplicacions més utilitzades:

  • Google Classroom et permet accedir a totes les possibilitats de Classroom per gestionar alumnes, redactar notes sobre les diferents assignatures, posar qualificacions,...
  • Google Calendar facilita l'ús d'un calendari com agenda escolar a la qual pots afegir els deures, les dates dels exàmens, la teva programació de treball, ... I a més, es pot utilitzar com a agenda col·lectiva per compartir entre estudiants i professors les diferents dates importants de l'aula i programar els avisos corresponents.
  • Amb el Tauler de notes pots guardar qualsevol dada, capturar contingut web o crear textos amb enllaços i imatges. És molt útil per a l'elaboració de treballs escolars que es poden sincronitzar entre diferents dispositius i compartir amb la resta d'alumnes quan les feines es facin en grup.

A més hi ha extensions dedicades a temes concrets que t'ajuden amb algunes temàtiques com:

  • les matemàtiques (Geogebra Math)
  • el cos humà (Human 3.0)
  • i altres que eliminen les distraccions perquè els alumnes se centrin en la matèria de treball (Calmly Writer).

Com accedir als complements de Chrome per a l'educació?

Un altre dels elements que Chrome t'ofereix són els complements. Com les extensions, ofereixen funcions addicionals però a diferència d'elles no s'accedeix a través de la seva botiga web sinó de Gsuite Marketplace.

Una altra diferència és que mentre les extensions es queden al navegador els complements s'instal·len a l'eina de Google que correspongui. Així, pots accedir-hi des de qualsevol dispositiu: el teu ordinador, la tablet, el telèfon intel·ligent o el Chromebook que fas servir a l'escola.

Hi ha complements de tot tipus:

  • per al teu correu Gmail, com el Trello per als treballs col·laboratius,
  • per a Google Drive, com Lucid Press per crear les teves pròpies publicacions digitals o impreses,
  • o en Gsuite, com Smartsheet per a la gestió de projectes.

Però a més, Gsuite Marketplace disposa de recursos acadèmics molt útils per als professors i d'eines d'administració amb les que els docents podran agilitzar el seu treball de preparació i avaluació d'exàmens i millorar les seves classes:

  • interactuar amb els alumnes i facilitar que cada un d'ells porti el seu ritme d'aprenentatge es realitza millor amb complements com, per exemple, Pear Deck.

Accedir a aquests complements és molt senzill. Fes-ho a través d'aquest enllaç, tria el que t'interessa i dóna-li al botó "Instal·lar". Els més específics estan pensats, sobretot, per millorar la teva experiència professional en l'educació.

Què aplicacions, extensions i complements de Chrome utilitzes a la teva feina i quin recomanaries?

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris