La introducció de les TIC a IES Manacor

L'educació és sens dubte un dels sectors més importants per al creixement de la societat en un país. El desenvolupament i la implementació de noves eines juntament amb l'adaptació a les necessitats dels alumnes i dels professors són essencials per a fomentar el ple rendiment a les aules. Avui dia, gràcies a l'evolució de les eines digitals, es possibilita altres tipus de metodologia en l'educació que ajuden a incrementar la participació i dinàmica entre alumne i professor. Les TIC en el centre estan canviant l'ensenyament en les classes i ajudant a millorar el sistema educacional. I així ho hem pogut veure en altres posts, en els quals parlem de l'aposta i innovació tecnològica d'ICONO en l'educació.

Aconseguir un aprenentatge senzill, eficaç i divertit a través d'una millor gestió, és un dels objectius que tenim a ICONO. Cada vegada són més els dispositius i les noves aplicacions que s'introdueixen en l'ecosistema dels centres educatius. I nosaltres, gràcies als nostres 14 anys d'experiència, hem estat capaços de introduir aquestes eines i metodologies a les Illes Balears i Aragó. I juntament amb Google, hem pogut implementar aquesta nova educació per a iniciar un progrés acadèmic:

Un dels centres que va apostar per aquesta innovació és l'Institut Escolar Manacor, de Mallorca. El seu director, Miquel Amengual ens obre les portes per a conèixer la introducció de les TIC en el centre: 

Miquel, Quin paper juguen les TIC en l'IES Manacor? 

Les TIC en el centre són fonamentals per al desenvolupament de moltes matèries en el centre. A més, tenim l'avantatge de comptar amb un bon equip de coordinació de les TIC que ens ajuda molta en la introducció i implementació d'aquest projecte en el centre.

 Quina és la principal raó que us ha fet apostar per les TIC en el vostre centre? 

Ja fa anys que vam voler apostar per les TIC en el centre, però a causa de diversos problemes com l'escassetat de fibra òptica i la insuficiència d'ordinadors a les aules per a tot el centre, es va alentir el projecte. 

Però pel fet que ho vèiem com una necessitat bàsica i que el professorat volia fer ús de les noves tecnologies per al desenvolupament de les seves classes i matèries, vam voler avançar en la instal·lació de la fibra òptica. Pensàvem que era el moment ideal perquè els alumnes disposessin d'un dispositiu per a utilitzar tant en el centre com a la seva casa, i és per això que ens decidim per l'ús dels chromebooks. 

Ara que porteu temps d'experiència, quins són els avantatges que podries destacar per a l'educació en el centre? 



Els principals avantatges és que afavoreixen l'accés de l'alumnat a la informació de la xarxa. Cadascun disposa del mateix dispositiu en el centre i a la seva casa. Els alumnes i els professors estan més motivats amb l'ús d'aquests sistemes i eines. I com a últim destacaria que l'ús de GSuite for education millora el treball en equip i la comunicació en la comunitat educativa. 

En què creieu que ha ajudat més la introducció de les TIC per al professorat? 



Per als professors, el que els ha ajudat més en la introducció de les TIC és que ara tenen la possibilitat de tenir el mateix Chromebook que els seus alumnes per a preparar i planificar les seves classes.

I per als alumnes?

Per als alumnes, ha ajudat a augmentar la seva motivació a l'hora d'aprendre, atès que són eines que estan habituats a utilitzar en la seva vida personal. 

Quins són els reptes de futur del centre amb l'aplicació de les TIC?

El repte de futur en l'aplicació de les TIC està a implementar aquests projectes, eines i materials en tots els cursos de l'ESO i FP bàsica.

Com han vist els pares i les mares aquesta nova introducció de les TIC en el centre?

Ho van veure de forma positiva, atès que s'aconsegueix que l'escola millora i avanç com ho fa la societat. 

Com us ha ajudat ICONO a facilitar la incorporació de les TIC en el centre?

Des de l'inici ICONO ens ha facilitat molt l'incorporar d'una manera fàcil i pràctica les TIC en el centre. Ens va donar formació, ens va subministrar els Chromebook dins dels termes establerts, ens resolien els dubtes o consultes de manera ràpida, i el sistema de reparacions sempre ha estat àgil.

Si hagués de suggerir la introducció de les TIC a un altre centre, Què és el que més destacaria?

El que més destacaria seria el suport i acompanyament que ofereix ICONO durant tota la implementació d'aquest projecte en el centre. Ens va ajudar molt de punt en la introducció dels chromebooks com per al GSuite for Education.

Deixa els teus comentaris

termes i condicions.

Comentaris

  • No s'han trobar comentaris